top of page

Onze aanpak

Onze aanpak voor impact

en autonomie

Een teamprestatie is – het woord zegt het al – een prestatie van optimaal op elkaar ingespeelde teamleden, onder aanvoering van een capabele leider. Maar om een ‘winning team’ te smeden, zijn de ervaring van een coach en zijn overkoepelende blik vereist. Daarmee herkent en benut hij teamtalenten, versterkt hij individuele skills en optimaliseert hij de beschikbare technische hulpmiddelen. Beschouw ons als die coach. En naarmate de teamresultaten substantieel verbeteren, doen wij een stap terug. Want dat is de essentie van You Improve: duurzaam verbeteren op eigen kracht. 

 

 

​Ons startpunt

 

Keep your eyes on the price is een gevleugelde sportuitspraak. Daarom redeneren we bij You Improve altijd vanuit een beoogd resultaat. De belangrijkste vraag is voor ons: wat is de opdracht van de fabriek voor de komende jaren? Gaat het bijvoorbeeld om kostenreductie? Om extra capaciteit? Om doorlooptijdverkorting in combinatie met reductie op werkvoorraden? Of gaat het om flexibiliteit zonder dat het productiviteit kost? Vanuit een helder startpunt elimineren we verliezen uit het productieproces. Daarvoor kunnen we verschillende tools en methodieken inzetten, afhankelijk van de urgentie, de vaardigheden van het team of de fase waarin het bedrijf zich begeeft.

De Potentieelscan

Hoeveel ‘rek’ zit er in de prestaties van uw team? Of in dit geval: van de fabriek en haar medewerkers? Onze Potentieelscan laat zien hoeveel sneller, beter en/of goedkoper u kunt worden. Deze grondige analyse-tool geeft u inzicht in de vermijdbare verliezen die uw primaire proces verstoren. Samen gaan we aan de slag om de belangrijkste verliezen aan te pakken. Dit resulteert in een heldere business case met de te verwachten kosten en baten en draagvlak om het plan, conform de business case te gaan uitvoeren.

Team vergadering

De Quickscan

Hoe adaptief is uw organisatie als er onverwachts een grote order binnenkomt die vraagt om extra capaciteit? Kan uw team omgaan met een fluctuerende klantvraag of een nieuwe, snellere concurrent? Deze en andere uitdagingen, zoals scherp dalende marges, plots stijgende inkoopprijzen of een verontrustende toename in klantklachten, kan organisaties flink uit balans brengen. De Quickscan biedt snel inzicht in welke achterliggende verspilling aangepakt moet worden om het probleem op te lossen.

De ideeën komen van de mensen op de vloer. Als je daar het gesprek voert, komt de verbetering vanzelf op gang.”

Mathijs van der Zwaluw
Manufacturing director bij Cordstrap

You Improve_infographic met uitleg over stabliseren met prestatiemanagement en structureel verbeteren

De Fundament-audit

 

Operational Excellence begint met een stevig fundament – net als bij het bouwen van een huis. Denk aan randvoorwaarden zoals leiderschap, data, standaarden en eigenaarschap. Maar hoe weet u waar u staat? You Improve biedt een fundament-audit die dit in kaart brengt. Een minimale score is nodig om effectief te starten, al geloven wij ook dat u de brug kunt bouwen terwijl u erover loopt. 

 

Richting geven

 

Een fabriek is een integraal onderdeel van het bedrijf. Maar wat is dan de opdracht voor de fabriek de komende jaren? Die volgt direct uit de missie en strategie van het bedrijf. Verandert de marktvraag of stijgen de grondstofprijzen, dan moet de fabriek daarop anticiperen. Bijvoorbeeld door kosten op te vangen om marges te behouden, of juist meer te produceren binnen dezelfde bedrijfstijd. Zo geeft u richting. En verbeteren doen we bij voorkeur zónder Capex, maar via Operational Excellence – simpelweg slimmer werken. Deployments geven daarbij focus en sturing.

Stabiliseren met Prestatiemanagement

 

Duurzaam verbeteren begint bij stabiele processen vanuit Prestatiemanagement, gebaseerd op indicatoren waarop operators écht invloed hebben – zoals lijnsnelheid, opstart, ombouw en reiniging. Denk aan een goed gecoacht team: iedere speler kent zijn rol en levert een bijdrage aan het grotere geheel. Die gerichte focus komt samen op het hartslagbord. Vervolgens introduceren we standaarden en lossen we verstoringen snel op met ‘speedy kaizens’. Het resultaat: een voorspelbaar proces met stabiele output, beheersbare kosten, veiligheid en kwaliteit. Daarna volgt de structuur van ploegenoverdracht en overlegmomenten. Een structurele prestatieverbetering van 5%? Ga ervoor!

Structureel verbeteren

 

Structureel verbeteren kan niet zonder verliezen blijvend te elimineren. You Improve onderscheidt meer dan 20 verliessoorten, maar het draait om focus: welke verliezen hebben écht impact op uw resultaat of balans? De Potentieelscan helpt dit inzichtelijk te maken. Net als in teamsport pakt u eerst de grootste knelpunten aan om als geheel beter te presteren, want daar zit het goud. Kaizen is onze methode om chronische verliezen duurzaam aan te pakken. Met een praktische 15-stappenaanpak op basis van PDCA zorgen we dat oorzaken verdwijnen, basiscondities worden hersteld en verbeteringen blijvend zijn.

Gedrag inzichtelijk maken

 

Zonder heldere standaard is elke verbetering tijdelijk. Het vraagt om consistent gedrag – van zowel de werkvloer als het leiderschap. 5S is een laagdrempelige manier om samen het gesprek over standaarden te voeren. Juist bij de vierde S (Standaardiseren) en de vijfde S (Standhouden) wordt het lastig, maar ook essentieel om door te pakken. You Improve helpt hierbij met praktische spelvormen en een planmatige aanpak om 5S effectief te implementeren.

 

Support op maat

 

Wij geloven niet in ‘one size fits all’, dus is het van belang om snel vast te stellen wat de specifieke hulpvraag is. Elke situatie vraagt om een andere aanpak. Net als in teamsport heeft elke speler zijn eigen rol, timing en tactiek nodig om als team te kunnen scoren. Afhankelijk van het proces, de urgentie, de fase waarin u zich bevindt en het beoogde doel, is een op maat gesneden benadering noodzakelijk.

Bij You Improve hebben we ook kennis in huis van:

  • Line balancing

  • Flow & pull

  • Layout & routing optimalisatie

  • Operational setup

  • Autonoom onderhoud

  • Maintenance Excellence​

  • TPM pilaar systeem (Total Productive Maintenance)

  • Verlies- analyses

  • Daily control system

  • Quality Excellence

  • Value Stream Mapping & Makigami

  • Process Capability Studies

  • Werkplek optimalisatie

  • 8 velden analyse, inzetbaarheidsmatrix & skill matrix

  • S&OP processen optimalisatie

  • VSM (Value Stream Map)

  • Oorzaak analyses (RCFA)

bottom of page